Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes med svamp 
och parmaskinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 1 sats pannkakor

  • Fyllning:

  • 100 g parmaskinka

  • 1 rödlök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 200 g färska champinjoner

  • smör

  • 3 msk hackad färsk salvia

  • 250 g ricottaost

  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 
flingsalt
  • 
nymald peppar

  • Gratinering:

  • 1 förpackning färdig ostsås, cirka 4 dl
cirka 1 dl riven parmesanost


Så här gör du

  1. Gör pannkakssmeten. Stek 8-10 pannkakor och låt dem kallna.

  2. Fyllningen: Strimla skinkan. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka champinjonerna.
  3. 
Fräs skinka, lök, vitlök och svamp i smör, i 10 minuter. Blanda i salvian mot slutet av stektiden. Låt kallna.

  4. Blanda fräset med ricotta och parmesanost. Salta och peppra.

  5. Rullar: Sätt ugnen på 225 grader. Fördela ­fyllningen på pannkakorna, rulla ihop. Skär varje rulle i 4 bitar.

  6. Ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Häll över ostsåsen och strö på parmesanost.

  7. Gratinera högt upp i ugnen cirka 15 minuter.