Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes med spenat och skinka


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Har du inte provat crêpes à la LCHF så är det dags nu. Smakar som vanliga crêpes och receptet fungerar naturligtvis även som ett vanligt pannkaksrecept.

Ingredienser

4 portioner
  • 
6 ägg
  • 
3 dl vispgrädde
  • 
2 msk fiberhusk

  • 1 krm salt
  • 
smör till stekning

  • 1/2 purjolök

  • 120 g färsk babyspenat

  • 200 g strimlad skinka
  • 
1 dl crème fraîche
  • 
ca 100 g riven ost till gratinering

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt och låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.

  2. Skär purjolöken i strimlor och fräs i smör tillsammans med babyspenat. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.

  3. Rör ner den strimlade skinkan i spenatsåsen.

  4. Fördela fyllningen på crêpesen och rulla ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg, cirka 10 minuter. Servera med en god sallad.