Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes med räkor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 1 kg räkor med skal
  • 1/2 rödlök
  • några knippor färsk dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • 70 g riven ost, typ prästost
  • 70 g salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg, vispgrädde, fiberhusk­ och salt med elvisp i en bunke. Låt svälla en stund.
  3. Stek crêpes i smör eller kokosfett. Lägg upp de färdiga crêpesen på en bricka eller skärbräda.
  4. Skala räkorna och lägg dem i en skål. Finhacka löken och dillen och blanda ner. Blanda också ner crème fraiche och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela fyllningen på crêpesen och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över den rivna osten.
  6. Ställ in i ugnen 8-10 minuter tills osten har smält. Servera med salladsblad.­