Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes med räkor och dill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • smör till stekning
  • 1 lök
  • 250 g spenat
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl crème fraîche
  • ett par kvistar färsk dill
  • ca 100 g riven ost till gratinering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt och låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
  2. Hacka löken och fräs i smör tillsammans med spenat. Tillsätt crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
  3. Skala räkorna och rör ner dem i spenat-såsen. Hacka dillen och rör ner den.
  4. Fördela fyllningen på crêpsen, rulla ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg, cirka 10 minuter. Servera med en god sallad.