Crêpes med färsfyllning

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk, 3 %
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 krm salt
- 2 msk smält smör
Fyllning
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 400 g blandfärs
- 1/2 dl teryakisås
- 1/2 färsk ananas
- 1 msk riven ingefära
- 1/2 tsk sambal oelek
- salt och peppar
Till gratinering
- 25 g smör
- 2 dl riven lagrad ost
Till servering
- bladpersilja
- blandad sallad
Så här gör du
- ispa samman ägg, vetemjöl och 1 deciliter mjölk i en skål, till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, grädde, salt och smält smör. Grädda cirka 12 tunna pannkakor i en stekpanna. Lägg upp dem på en tallrik med en remsa smörpapper mellan varje pannkaka.
- Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt färsen och smula sönder den under tiden den bryns. Tillsätt teryakisås, skalad ananas i små bitar, ingefära och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg två skedar köttfärsfyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
- Servera med persilja och blandad sallad.

Du kanske även gillar
Populära recept