Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes med färsfyllning

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk, 3 %
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 2 msk smält smör

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 400 g blandfärs
  • 1/2 dl teryakisås
  • 1/2 färsk ananas
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar

Till gratinering

  • 25 g smör
  • 2 dl riven lagrad ost

Till servering

  • bladpersilja
  • blandad sallad

Så här gör du

  1. ispa samman ägg, vetemjöl och 1 deciliter mjölk i en skål, till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, grädde, salt och smält smör. Grädda cirka 12 tunna pannkakor i en stekpanna. Lägg upp dem på en tallrik med en remsa smörpapper mellan varje pannkaka.
  2. Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt färsen och smula sönder den under tiden den bryns. Tillsätt teryakisås, skalad ananas i små bitar, ingefära och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Lägg två skedar köttfärsfyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
  5. Servera med persilja och blandad sallad.