Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes med ­grönsaker & bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 1 liten gul lök
  • 2 paket bacon à 140 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 70 g riven ost till gratinering
  • sallatsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt och låt svälla i 15 minuter. Stek på ­medelvärme i rikligt med smör.
  3. Hacka löken och klipp eller skär baconet i bitar. Fräs lök och bacon i smör eller kokosfett. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.
  4. Fördela fyllningen på crêpesen, rulla ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat. Strö över riven ost och ­gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg, cirka 10 minuter.
  5. Servera med sallatsblad.