Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crème brulée – Pernilla Wahlgrens recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Till karamellisering:

  • 6 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 80 g strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk strösocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Låt även vaniljstången följa med ner.
  3. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.
  4. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt.
  5. Häll sedan över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
  6. Smöra 6 små formar.
  7. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna.
  8. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna.
  9. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
  11. Ta ut formarna och låt dem svalna.
  12. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
  13. Strö farinsocker och strösocker över formarna.
  14. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun knäckig yta, cirka 10 minuter.
  15. Tips! Har du en gasolbrännare eller varmluftspistol hemma så kan du med fördel bränna av sockret med dessa.
  16. Låt formarna helst svalna något innan desserten serveras. Och crème brulée kan du äta både varm och kall - du bestämmer!

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.