Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk crème brûlée

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Bäst resultat på den knäckiga karamellytan får man om man bränner två gånger. Strö ett jämnt lager med socker på ytan, bränn av och upprepa ytterligare en gång.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1 1/4 dl strösocker

Att strö över

  • 1 dl råsocker eller strösocker

Så här gör du

  1. Dela vaniljstången på längden. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull, häll på grädde och mjölk, värm den tills den är ljummen.
  2. Vispa äggulor och socker tills sockret smält. Häll äggsmeten i grädden. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin.
  3. Sätt ugnen på 100 grader.
  4. Häll upp smeten i sex ugnsfasta runda formar. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat.
  5. Låt svalna och låt formarna stå i kylen i ett par timmar.
  6. Strö över råsocker och bränn av med brännare.
Du kanske även gillar