Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk crème brûlée

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 89 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1 1/4 dl strösocker

Att strö över

  • 1 dl råsocker eller strösocker

Så här gör du

  1. Dela vaniljstången på längden. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull, häll på grädde och mjölk, värm den tills den är ljummen.
  2. Vispa äggulor och socker tills sockret smält. Häll äggsmeten i grädden. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin.
  3. Sätt ugnen på 100 grader.
  4. Häll upp smeten i sex ugnsfasta runda formar. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat.
  5. Låt svalna och låt formarna stå i kylen i ett par timmar.
  6. Strö över råsocker och bränn av med brännare.