Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Creme brulée – klassisk recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Crème Brûlée är otroligt enkelt och snabbt att göra med den behöver gott om tid i ugnen (där den sköter sig själv). Det är en praktisk dessert att göra om man vill förbereda sin dessert i förväg!

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 1/2 msk vaniljpulver
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 dl mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°
  2. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp. Tillsätt vaniljpulver.
  3. Vispa upp äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Fördela smeten i portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 65-70 min. Smeten kommer att vara lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten.
  4. Strö råsocker över formarna och använd därefter en brännare för att bränna sockret så att det blir sådär härligt gyllenbrunt!
  5. Servera gärna din Crème Brûlée med granatäpple, blåbär, hallon eller andra goda bär till!
  6. Ät och njut!