Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cream cheese- & hallontårta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 1 förpackning oreokex
  • 50 g smör, smält

Fyllning

  • 1 ask hallon, cirka 150 g
  • 2 msk strösocker
  • 600 g cream cheese
  • 1 ⁄2 liter vaniljglass

Garnering

  • 1-2 askar hallon
  • eventuellt mynta
  • eventuellt florsocker

Så här gör du

  1. Mixa oreokexen fint i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en form med hög löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten. Ställ kallt, cirka 30 minuter.
  2. Lägg hallonen i en liten släpplätt- stekpanna. Strö över sockret. Värm bären under försiktigt omrörning, tills sockret smält och hallonen blivit genomvarma. Ta av värmen och låt bären kallna.
  3. Mät upp cream cheese och de kalla hallonen i en matberedare. Kör till en jämn massa.
  4. Lägg i glassen och kör snabbt tills allt blandas. Häll massan genast i formen med oreobotten och frys in i minst 5 timmar, gärna över natten.
  5. Ta upp tårtan ur formen och garnera den med hallon. Toppa gärna med mynta och sikta över florsockret.