Crab cakes med tartarsås

AV CAMILLA PEREZ FOTO: LINA EIDE
Ingredienser
4 portioner
- 1 ägg
- 1 dl majonnäs
- cirka 400 g krabbkött
- 1 ⁄2 röd paprika, finhackad
- 1 –2 schalottenlökar,
- finhackade
- 2 msk koriander, hackad färsk
- 1 ⁄2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl panko
- rapsolja att steka i
Tartarsås
- 2 dl majonnäs
- 1 msk cornichons, hackade
- 1 msk kapris
- 1 msk schalottenlök, finhackad
- 1 ⁄2 tsksalt
- 1 krm svartpeppar
Pommes frites i ugn
- 4 stora potatisar
- 1 ⁄2 dl olivolja
- flingsalt
Så här gör du
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
- Sätt ugnen på 150 grader. Skär potatisarna i smala bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Vänd
- i olivoljan och flingsalt och stek
- i ugnen i cirka 60 minuter, vänd då och då på bitarna.
- Vispa upp ägget i en bunke och tillsätt majonnäsen. Rör ner krabbköttet, paprikan, löken, koriandern, salt, peppar och
- dl panko.
- Forma 8 biffar och vänd
- i resterande panko. Stek i ordentligt med rapsolja, så att halva biffen steks i oljan, cirka
- minuter per sida.
- Servera crab cakes med tartarsås och pommes frites.

Du kanske även gillar
Populära recept