Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crab cakes med tartarsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • cirka 400 g krabbkött
  • 1 ⁄2 röd paprika, finhackad
  • 1 –2 schalottenlökar,
  • finhackade
  • 2 msk koriander, hackad färsk
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl panko
  • rapsolja att steka i

Tartarsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk cornichons, hackade
  • 1 msk kapris
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 ⁄2 tsksalt
  • 1 krm svartpeppar

Pommes frites i ugn

  • 4 stora potatisar
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Skär potatisarna i smala bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Vänd
  3. i olivoljan och flingsalt och stek
  4. i ugnen i cirka 60 minuter, vänd då och då på bitarna.
  5. Vispa upp ägget i en bunke och tillsätt majonnäsen. Rör ner krabbköttet, paprikan, löken, koriandern, salt, peppar och
  6. dl panko.
  7. Forma 8 biffar och vänd
  8. i resterande panko. Stek i ordentligt med rapsolja, så att halva biffen steks i oljan, cirka
  9. minuter per sida.
  10. Servera crab cakes med tartarsås och pommes frites.