Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crab cakes med mangosallad


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken små crabcakes


Crab cakes:


  • 1 burk krabbkött (170 g)

  • 250 g lax

  • saft från en halv pressad lime

  • 1/2 dl majonnäs

  • 1 äggula

  • 1 vitlöksklyfta
  • 
1 tsk finhackad röd chili

  • 1/2 dl hackad koriander

  • 1/2 tsk salt

  • smör och ev mjöl till stekning


Mangosallad:


  • 1 mogen mango

  • 2 avocado

  • 150 g sugersnaps eller sockerärtor

  • 70 g babyspenat

  • 1 rödlök

  • baby plommontomater


Vinägrett:


  • 1/2 dl olivolja

  • 1 msk pressad lime

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • 1 tsk flytande honung
  • 
flingsalt
  • 
nymalen svartpeppar


Så här gör du

  1. Tärna laxen och mixa köttet­ i en mixer eller med en stavmixer. Blanda ner krabbköttet, äggulan, majonnäsen och saften från en halv lime. Finhacka chilin och koriandern och lägg i bunken. Pressa ner en vitlöksklyfta, salta och rör samman allt till en jämn smet.
  2. 
2 Forma små biffar och vänd dem i mjöl (det går även utan mjöl om man önskar glutenfria crab cakes). Stek i smör ett par minuter på varje sida eller tills biffarna har fått en fin gyllenbrun färg.

  3. Servera med en frisk och ­somrig mangosallad gjord på mango, avokado, sugarsnaps, spenatblad, babyplommon­tomater och tunt skivad rödlök.

  4. Rör ihop en snabb vinägrett av olivolja, vitvinsvinäger, pressad­ lime och flytande honung. Smaka av med salt och peppar och ringla över salladen. Servera som en förrätt eller lägg upp på ett stort fat på buffébordet.