Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscoussallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • fyra portioner couscous large
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 3 st snackpaprikor, gärna i olika färger
  • 4-5 msk olivolja till stekning
  • 1 burk cocktailtomater, 1 ask
  • 1 st liten knippa persilja
  • 2-3 st kvistar mynta
  • 1 st rödlök
  • 200 g fetaost
  • 2 dl oliver, gärna kärnfria

Till servering:

  • olivolja
  • tzatzikikräm

Tzatzikikräm:

  • 1 st gurka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung

Till garnering:

  • myntablad

Så här gör du

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Ansa och skiva zucchinin och auberginen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med oljan och stek eller grilla dem cirka 3 minuter på varje sida.
  3. Dela tomaterna. Hacka persiljan och myntan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
  4. Varva couscous, grillade grönsaker, grovsmulad fetaost, oliver, tomater, persilja och mynta. Ringla lite olivolja mellan varven. Toppa salladen med rödlöksringarna. Servera med god olivolja och tzatzikikräm vid sidan om.Tzatzikikräm: Den krämiga turkiska yoghurten passar bäst till tsatzikin. 4. portioner. Tid: minuter. 1. Skala gurkan ”slarvigt”. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Rör ihop yoghurt, olja, vitlök och honung. Blanda i gurkan. Garnera med myntablad.