Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscoussallad med räkor & citronmajonnäs


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 dl kokt couscous

  • 2 kokta ägg

  • 1 rödlök

  • 10 torkade, osvavlade aprikoser

  • 1 1/2 dl kokta, svarta bönor

  • 10 cocktailtomater

  • 150 g blandad sallad, till exempel baby-spenat, rucola, romansallad

  • 1/2 dl finhackad bladpersilja

  • 1/2 dl finhackad dill

  • 1 dl olivolja
  • 
1 citron, saften av

  • salt & svartpeppar
  • 
250 g skalade räkor

  • en bunt ärtskott


Citronmajonnäs:


  • 1 äggula av rumsvarmt ägg

  • 1 dl solrosolja

  • 1 citron, rivet skal och lite pressad saft av

  • 1 dl lätt crème fraiche

  • salt & svartpeppar


Så här gör du

  1. Tillaga couscousen. Lägg den i en stor skål.

  2. Koka äggen i 10 minuter.

  3. Hacka rödlöken fint och skär aprikoserna i små bitar. Dela cocktailtomaterna i halvor. Lägg rödlök, aprikoser, svarta bönor, tomater, sallad och finhackade örter i skålen med couscous och blanda runt.

  4. Blanda ner olivoljan och citronsaften, smaka av med salt och peppar.

  5. Toppa med räkor, kokta ägghalvor och ärtskott. Servera med citronmajonnäs.

  6. Citronmajonnäs:
 Vispa upp äggula med elvisp och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under vispningen. Majonnäsen är klar när den tjocknar.
 Blanda ner crème fraiche och smaka av med och citronskal och -saft, salt och svartpeppar.