Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscoussallad med mozzarella och gravad lax


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 2 ¿ dl couscous + 5 dl vatten

  • 1 apelsin

  • 1 blodgrape

  • 2 färska dadlar

  • 125 g mozzarella

  • 25 g rucola

  • 200 g gravad lax i tunna skivor

  • 3 msk pinjenötter

  • olivolja

  • vit balsamvinäger

Så här gör du

  1. 
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen men ta dubbel mängd vatten och låt den dra i 10 minuter under lock. Låt couscousen svalna.

  2. Skär apelsin och grapefrukt i hinnfria klyftor. Kärna ur dadlarna och skär dem i fina strimlor. Skär mozzarellan i skivor.
  3. 
Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat. Strö på apelsinklyftor, blodgrapeklyftor, dadlar, mozzarella och rucola. Dela eventuellt laxskivorna en gång och lägg dem ovanpå salladen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö dem ovanpå och ringla över olivolja och lite balsamvinäger.