Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscoussallad med jordgubbar och feta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Att använda jordgubbar som ingrediens i en sallad kan vara ett spännande inslag, och gör salladen till ett uppfriskande tillbehör på sommarbuffén.

Ingredienser

8 portioner
  • 5 dl couscous
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 påse småbladig sallad, 75 g
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron, färskpressad saft
  • 1 ask jordgubbar, cirka 250 g
  • 150 g fetaost
  • färsk mynta

Så här gör du

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
  2. Strimla myntan och persiljan. Blanda couscous, mynta, persilja och sallad. Ringla över oljan och citronsaften.
  3. Toppa med jordgubbar. Smula över fetaosten, garnera med mynta.