Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscousfyllda paprikor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner

  • 5 dl färdigkokt couscous (koka i buljong)
  • 
1 msk citronsaft

  • rivet skal från 1 citron

  • saft från 1/2 citron

  • 1 stor, finhackad vitlöksklyfta

  • 1 dl hackad mynta

  • salt och svartpeppar

  • 1/2 dl olivolja
  • 
75 g rostad, hackad mandel

  • 150 g fetaost

  • 6 paprikor


Så här gör du

  1. Rör samman couscous, skal och saft från citron, vitlök, mynta, olivolja samt riven fetaost. Blanda noga och smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Skär av ett litet lock på paprikorna. Är de väldigt runda och platta upptill kan du använda själva roten som lock. Är paprikorna mer spetsiga är toppen mer lämplig att använda som lock. Rensa försiktigt ut kärnhuset.

  3. Fyll paprikorna med couscousfyllningen och sätt på locken igen. Fäst dem gärna med exempelvis stekgarn eller tandpetare så att locket inte trillar av under tillagning.

  4. Grilla paprikorna över svag värme i cirka 8 minuter eller tills de fått färg och fyllningen är varm. Servera genast.