Couscous på lamm

Ingredienser
6 person(er)
- 1 kg lammkött
- 1 st lök
- 4 msk tomatpuré
- 1 msk harissa
- 1 msk tabel
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk peppar
- 6 st vitlöksklyftor
- 2 dl kikärter, som legat i blöt över natten
- 3 st morötter
- 3 st rättikor
- 3 st potatis
- 1 st grön paprika
- 250 g pumpa
- 2 tsk salt
- 1 kg couscous
- 2 dl olivolja
- 3 st ägg
Så här gör du
- Skär köttet i stora tärningar, hacka löken och stek allt i olja. Rör ner tomatpurén, tillsätt 2 dl kokhett vatten och låt det koka i 15 minuter.
- Tillsätt alla kryddor, kikärter, krossad vitlök, pumpan skuren i tärningar och grönsakerna skurna i fyra delar. Koka i 15 minuter.
- Tillsätt en liter vatten och låt det koka i ytterligare 30 minuter.
- Häll en liter kokhett vatten i ett kärl. Tillsätt salt, olja och couscous och rör om tills allt vatten sugits upp av grynen.
- Lägg couscous i en perforerad gryta och låt det ångkoka över köttsåsen i 30 minuter.
- Lägg upp couscous i ett stort och djupt serveringsfat och ös köttsåsen över. Dekorera couscousberget med kött, grönsaker och äggen skurna i klyftor.

Du kanske även gillar