Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscous med marockanska köttbullar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Köttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0 ,5 finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ,5 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 ägg
  • olivolja att steka i

Couscous

  • 2 ,5 dl hönsbuljong
  • 1 dl finhackad zucchini
  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 dl matyoghurt
  • 0 ,5 tsk salt
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 citron
  • 1-2 msk honung

Så här gör du

  1. Blanda mjölk, ströbröd och kryddor och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, lök, vitlök och färs och blanda väl. Forma till köttbullar och stek i olivolja på medelvärme till gyllene och genomstekta.
  2. Finhacka zucchini i så små bitar du kan. Koka upp buljongen och lägg i zucchinin och låt få ett snabbt uppkok. Dra kastrullen från plattan och lägg i couscous samt olivolja. Sätt på locket och låt stå och svälla i 10 minuter. Blanda yoghurt med citronskal, salt och hackad persilja. Smaka av med honung och ställ åt sidan.
  3. Dela tomaterna i bitar, lägg på rödlök och hackad koriander. Ringla olivoljan över och smaka av med salt och peppar. Servera köttbullarna med couscous och yoghurtsås.