Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscous med bönor, grönsaker & oliver

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer

  • 4 portioner couscous

  • 2 dl frysta edamamebönor

  • 1 gul lök

  • 2 röda paprikor
  • 
1 fänkål

  • 2 plommontomater

  • 2 dl broccolibuketter
  • 
cirka 3 msk olivolja

  • 2 dl marinerade oliver

  • salt, peppar

  • 3-4 msk finstrimlad bladpersilja


Sås:


  • 2 msk olivolja

  • 1 msk honung

  • 3 msk äppelcidervinäger

  • 2 krm salt

  • 1 krm svartpeppar


Så här gör du

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Ångkoka bönorna cirka 3 minuter.

  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva fänkålen. Klyfta tomaterna. Hacka broccolibuketterna fint.

  3. Fräs löken i oljan cirka 3 ­minuter. Tillsätt paprikan och fänkålen och fräs cirka 3 minuter. Blanda i ­tomaterna och fräs cirka 3 ­minuter. Blanda i bönor och oliver, låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål. Vänd ner couscous, broccoli och persilja. Vänd ned de frästa grönsakerna med bönorna och oliverna. Smaka av med salt & peppar.
Du kanske även gillar