Logga in här

Cornflakespanerad kycklingburgare med guacamole i brioche

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 st lime, saft + skal
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • färsk koriander, strimlad
  • salt + vitpeppar
  • 3 dl krossade cornflakes

Guacamole:

  • 3 st mogna avocado
  • 0.5 st rödlök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 st tomat, tärnad
  • 0.5 st röd chili, finhackad
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 st lime, pressad
  • 0.5 dl gräddfil
  • salt

Tillbehör:

  • 4 st hamburgerbröd, brioche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 st rödlök, skivad
  • koriander

Så här gör du

  1. Kycklingburgare
    Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienser förutom cornflakes till kycklingburgaren. Forma 4 stycken bollar av färsen och tryck sedan ut dem till burgare som du vänder i krossade cornflakes. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn burgarna på båda sidor. Lägg burgarna på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i ca. 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader.
  2. Guacamole
    Gröp ur avokadon och mosa den i en skål. Rör ner rödlök, vitlök, tomat, spansk peppar och gräddfil. Smaka av med koriander, limesaft och salt.
  3. Montering
    Rosta hamburgerbröden och bred majonnäs på den undre delen. Lägg på ett salladsblad och en burgare. Toppa med guacamole, rödlök och koriander.