Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cookies med fluff

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Christina Gyllner bjuder på amerikanska kakor.

Ingredienser

1 portion
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl brun farin
  • 1 ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk malen kanel
  • strösocker att rulla deg i
  • 1 burk marshmallow-fluff
  • 100 g smält mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa samman smör, strösocker och brun farin. Tillsätt ägget och blanda om. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och häll över smör/sockret. Blanda ihop till du precis fått en slät smet/kakdeg.
  3. Rulla bollar (ca 2 tsk kakdeg) och doppa i strösockret så att den täcks väl. Lägg på en plåt. Ha 5-10 cm mellan varje cookie då de kommer flyta ut. Tryck inte till bollarna.
  4. Grädda i omgångar i ca 7-9 minuter. Rotera plåten efter 5 minuter. Kakorna ska vara lätt gyllene i kanterna. Låt svalna på plåten då kakorna kommer att kollapsa och få sitt karaktäristiska utseende.
  5. När kakorna svalnat, ta en klick marshmallow fluff och tryck ihop två kakor, doppa ena halvan i smält choklad och njut av denna helt otroliga sockerchock.
  6. Tips: Gör inte för stora kakor, gör du de större hinner de inte flyta ut ordentligt.