Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Coleslaw – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 588 st har redan röstat

Coleslaw – ett klassiskt och toppengott recept på krämig vitkålssallad. Ett perfekt tillbehör till grillat kött, hamburgare, pulled pork, pulled chicken och en massa andra rätter. Laga gärna din coleslaw dagen innan den ska ätas så blir den extra god, då får smakerna gifta sig ordentligt.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 vitkålshuvud
  • 1 stor morot
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl naturell yoghurt, turkisk
  • 1 msk vinäger, vitvins- eller sherryvinäger
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Strimla kålen fint. Skala och riv moroten.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
4 kommentarer om "Coleslaw – enkelt recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till giulia

      Hej, stort tack för tips! Måste testas 🙂 Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Dockblomman
    Dockblomman

    Detta är en sallad med kål – inte coleslaw i min värld. Coleslaw, har jag fått lära mig, innebär att man ”slakar” kålen; dvs man kramar den finskurna kålen med salt tills den blir ”slak” och sen blandar i majonnäs.. Jag tycker det är godare, man kan naturligtvis blanda med annat också,

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Dockblomman

      Hej, och tack för tips. Namnet används idag för lite olika varianter av kålsallad men grunden till coleslaw är strimlad (vit)kål med någon form av majonnäsdressing. Tack för tips om att slaka kålen. I det här receptet får man en kål som blir lite krispigare med mer tuggmotstånd än om man väljer att mjuka upp den innan. Hälsningar Mitt kök-redaktionen