Coleslaw och äppelsallad

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
6 bufféportioner
- 400 g spetskål
- 1 liten klyfta rödkål, ca 50 g, kan uteslutas
- 1/2 tsk salt
- 3 msk rapsolja
- 1/2 dl hackad grönkål
- 2-3 juläpplen
- färskpressad saft av 1 citron
- 4 msk hackade nötkärnor, t ex hasselnötter och valnötter
- 2-3 msk granatäppelkärnor
- flingsalt, nymalen svartpeppar
- 2/3 dl flytande honung
Så här gör du
- Ansa och strimla spets- och rödkålen i en matberedare monterad med fin strimmelskiva eller använd mandolin. Blanda den med saltet i en bunke tills den börjar safta sig. Ringla över oljan och blanda väl. Blanda i grönkålen. Lägg på ett fat.
- Dela, kärna ur och skiva äpplen. Fördela äppelskivorna i grupper över salladen.
- Ringla hälften av citronsaften över äpplena. Toppa salladen med nötter och granatäppelkärnor.
- Garnera med flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Servera med honungen, blandad med resten av citronsaften vid sidan av.

Du kanske även gillar
Populära recept