Logga in här

Coleslaw och äppelsallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 400 g spetskål
  • 1 liten klyfta rödkål, ca 50 g, kan uteslutas
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 dl hackad grönkål
  • 2-3 juläpplen
  • färskpressad saft av 1 citron
  • 4 msk hackade nötkärnor, t ex hasselnötter och valnötter
  • 2-3 msk granatäppelkärnor
  • flingsalt, nymalen svartpeppar
  • 2/3 dl flytande honung

Så här gör du

  1. Ansa och strimla spets- och rödkålen i en matberedare monterad med fin strimmelskiva eller använd mandolin. Blanda den med saltet i en bunke tills den börjar safta sig. Ringla över oljan och blanda väl. Blanda i grönkålen. Lägg på ett fat.
  2. Dela, kärna ur och skiva äpplen. Fördela äppelskivorna i grupper över salladen.
  3. Ringla hälften av citronsaften över äpplena. Toppa salladen med nötter och granatäppelkärnor.
  4. Garnera med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Servera med honungen, blandad med resten av citronsaften vid sidan av.