Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cognacflamberade pilgrimsmusslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • 2 msk cognac
  • 0,5 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Börja med att skölja och ta bort muskeln på musslorna. Låt torka av på hushållspapper
  2. Stek 40sek på vardera sida i en stekpannan med smör. Strö över lite salt
  3. Ta av pannan från stekpannan och slå på cognac. OBS!! Innan ni tänder på se till så att det är öppen yta uppåt. Tänd försiktigt på cognac och låt steka tills att flammorna är borta
  4. Lägg musslorna åt sidan och slå på grädden i pannan. Låt koka ihop 3min. Servera ihop med musslorna