Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cognacflamberad penne all’arrabbiata

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Pasta penne
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Röd chili
  • 0.5 dl Olivolja
  • 800 g Krossade tomater
  • 1 msk Socker
  • 0.5 tsk Salt
  • 0.5 tsk Svartpeppar
  • Cognac med söt smak

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken och hetta upp med chili och olivolja i en kastrull utan att vitlöken får färg.
  3. Lyft upp ena chilin ur oljan och tillsätt löken. Stek 1 min och tillsätt tomatkross, socker, salt, peppar. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
  4. Häll i cognac och sätt eld på det! (OBS ha INTE stekpannan under fläkten då kan fettet som fastar i fläkten sättas på eld och du är utan bostad)
  5. Mixa såsen slät med en stavmixer. Servera med kokt pennepasta