Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cocido madrileño

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 1 kg tjocka revben
  • 150 g stark chorizokorv
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 6 kycklingklubbor
  • 1 ,2 l kycklingbuljong
  • 1 halvt vitkålshuvud (litet)
  • 6 potatisar medelstora
  • 1 dl torra kikärter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 färsk eller
  • 1 tsk torkad timjan salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Blötlägg kikärterna i rikligt med kallt vatten kvällen före tillagningen.
  2. Dela revbenen och stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna. Lägg över dem i grytan efter hand. Tärna fläsket och den gula löken. Bryn alltihop och lägg över i grytan tillsammans med timjan och vitlöken. Fyll på med kycklingbuljongen och låt koka en timme. Skumma av med en hålslev.
  3. Bryn kycklingklubborna och skär chorizon i tjocka skivor innan de också går ner i grytan tillsammans med kikärterna och får koka en timme till.
  4. Klyfta kålen lite grovt, skala potatisarna och låt dem koka med tills de är mjuka, cirka en halvtimme till.
  5. Sila av buljongen, smaka av med salt och peppar och servera den som förrätt, gärna med vitlöksbröd. Arrangera sedan köttet och grönsakerna på tallrikarna så att alla får lika mycket av allt.