Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Club sandwich med chipotlemajo

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Club sandwich är en perfekt och matig lunchmacka som alla brukar gilla. Så här i vintertid passar det bra att byta tomat och isbergssallad mot sharonfrukt och späd mangold. Smörgåsarna passar också bra att slå in i smörgåspapper och ta med som utflyktsmat.

Ingredienser

4 stycken
  • cirka 300 g kycklinglårfilé
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 1–2 sharonfrukter
  • 1 rödlök
  • 8 stora skivor formbröd eller mörkt bröd
  • späda salladsblad, till exempel röd mangold eller babyspenat

Chipoltlemajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk chipotle smoked sauce
  • 2 msk hackad inlagd jalapeno
  • salt

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till majonnäsen.
  2. Putsa kycklingen. Lägg filéerna mellan plastfolie och banka ut dem med en kastrull.
  3. Stek kycklingen i smör på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Låt kallna. Dela eventuellt kycklingen så det blir fyra jämnstora portioner.
  4. Dela baconskivorna och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Dela sharonfrukterna, skär bort bladfästet och skiva frukten. Skala och skiva löken.
  6. Bred majonnäs på brödskivorna. Lägg på sallad, kyckling, bacon, sharonfrukt och lök. Avsluta med lite sallad.
  7. Lägg på resten av brödskivorna som lock. Tryck ihop och fäst med tandpetare, eller skär mackorna på diagonalen.