Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Club sandwich med ­coleslaw


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Enkelt och snabbt bakat bröd ­tillsammans med stekt kyckling, ­knaprig bacon och krämig coleslaw.

Ingredienser

4 portioner


Bröd:


  • 4 ägg

  • 1 1/2 tsk fiberhusk
  • 
1 1/2 dl mandelmjöl

  • 1/2 dl krossade linfrön

  • 1/2 dl pofiber

  • 1 msk havrekli


Pålägg:


  • 200-300 g kycklingfiléer
  • 
smör eller kokosfett att steka i

  • salt och peppar

  • 1 paket bacon

  • 1 bit vitkål

  • 1 dl majonnäs
  • 
salladsblad

  • cocktailtomater

  • persilja


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 
Vispa äggen fluffiga med elvisp. ­Tillsätt fiberhusk och vispa slätt. Rör ner resten av de torra ­ingredienserna för hand till en jämn smet.

  3. Fördela i 6 stora muffinsformar. Grädda i ugnen ca 18 minuter.

  4. Stek kycklingfiléerna i smör. Är de ­jättestora kan man dela dem på hälften innan man steker. Salta och peppra. Dela dem sedan i avlånga bitar.

  5. Stek baconbitarna delade på hälften.
  6. 
Strimla vitkålen med osthyvel eller i matberedare.

  7. Blanda med majonnäs och smaka av med salt och peppar.

  8. Fördela kycklingfiléerna, salladsblad, baconbitarna, tomatskivorna och persiljan på brödet. Servera med coleslawen.