Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Clafoutis med blåbär och citron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde

Fyllning

  • 250 g blåbär
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 citron, rivet skal av
  • 1 msk potatismjöl

Garnera med

  • florsocker
  • citronmeliss

Servera med

  • vispad grädde

Så här gör du

  1. Ugn: 200°
  2. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa ner grädden. Häll smeten i smorda portionspajformar.
  3. Halvtina blåbären, cirka 30 sekunder i en skål i mikron och blanda dem med socker, rivet citronskal och potatismjöl. Fördela blandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen, cirka 20-25 minuter.
  4. Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Serveras ljummen med vispad grädde.