Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citrusmarinerad lax med rosépeppar och koriander

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En god rätt med mycket smak från färska örter. Laxen marineras med rosépeppar och korianderfrön. Gott som lunch eller som en lättare middag.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 tsk korianderfrö
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 citroner
  • 2 tsk råströsocker
  • 1 rågad tsk flingsalt
  • 500 g laxfilé (gärna Salmalax)
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • finrivet skal av 1/2 tvättad ekologisk citron

Så här gör du

  1. Stöt rosépeppar, koriander och vitpeppar grovt i en mortel. Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om så att socker och salt löser sig.
  2. Skär laxen i tunna skivor. Doppa skivorna i marinaden och lägg upp i ett lager på fat. Ringla över lite extra marinad och låt laxen stå och dra till sig smakerna i kyl en stund.
  3. Blanda gräslök, finhackad dill och finrivet citronskal.
  4. Strö dill- och gräslöksblandningen över laxen när den ska serveras.
  5. Servera laxen på en skiva rostbröd med salladsblad, lite gurksallad och en ägghalva. Dekorera med citron.