Logga in här

Citrusmarinerad kalvkotlett med ratatouille

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer
  • 6 kalvkotletter eller fläskkotletter

Ratatouille

  • 2 aubergine
  • 5 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar i tunna skivor
  • 3 stora pressade vitlöksklyftor
  • 4 zucchini i skivor
  • 1 selleristjälk i skivor
  • 2 krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • Några kvistar timjan, persilja, basilika
  • 2 lagerblad

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, skal och saft av citrusfrukter, fint hackad schalottenlök, rapsolja, salt och peppar. Låt köttet marinera i minst en timme.
  2. Skär auberginerna till ratatouillen i stora tärningar och lägg dem i ett durkslag. Strö över salt och låt vattna ur i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka auberginen.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i löken och låt den bli mjuk utan att den tar färg på inte alltför hög värme. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare två minuter.
  4. Tillsätt aubergine, zucchini, selleri, tomater, socker och kryddor. Salta och peppra. Låt koka upp och sänk till mycket låg värme. Låt grytan sjuda i cirka 30 minuter.
  5. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna. Servera tillsammans med ratatouillen.