Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citruskryddad kycklingpanna med rosmarin


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Citron, lime och rosmarin ger fin smak åt kycklingfiléer som får puttra långsamt i panna.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, cirka 600 g

  • 1 tsk salt
  • 
5-6 schalottenlökar
  • 
3 msk olivolja

  • 1/2 vältvättad citron, skivad

  • 1 vältvättad lime, skivad

  • 1 vitlök, delad i klyftor

  • 1 hönsbuljongtärning

  • 2 msk flytande honung

  • 2 dl vitt matlagningsvin

  • 2 msk rosmarinblad eller persilja
  • 
Till servering:
  • 
bröd, potatis eller ris


Så här gör du

  1. Dela kycklingfiléerna och krydda dem med salt. Skala och hacka löken.

  2. Hetta upp hälften av oljan i en panna.

  3. Stek i citrusskivorna cirka 1 1/2 minut på varje sida och lägg upp dem på ett fat.

  4. Lägg kycklingen i pannan och stek den vackert runtom, cirka 5 minuter.
Tillsätt resten av oljan, löken och vitlöksklyftorna och stek cirka 5 minuter, rör om då och då. Smula över buljongtärningen. Ringla över honungen och vinet. Lägg på citrusskivorna och rosmarinen. Efterstek under lock 5-8 minuter.

  5. Kycklingen är färdig vid cirka 70 grader innertemperatur, kontrollera gärna med stektermometer. Servera med bröd, potatis eller ris.