Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronsufflé i burk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Gudomlig sufflé med upplyftande citron, florsocker och bär.

Ingredienser

4 stycken
  • 150 g kesella
  • 2 st ägg
  • 1 ekologisk citron
  • 1 dl strösocker
  • florsocker
  • färska bär

Så här gör du

  1. Separera äggula från äggvita i två olika bunkar. Vänd ner Kesella i bunken med äggulorna.
  2. Tvätta citronerna och riv skalet från dem med ett zestjärn. Blanda det rivna citronskalet med kesellan och äggulorna och rör ihop till en jämn smet.
  3. Häll ner strösocker i bunken med äggvita och vispa ihop till ett fint och fast skum. Vänd ner äggviteskummet i ägguleblandningen och rör ihop till en jämn smet. Portionera ut smeten i små burkar eller formar, och ge utrymme för att sufflén lyfter.
  4. Fyll en ugnssäker form till hälften med vatten och ställ in i ugnen på 225 grader. När vattnet är hett, ställ ner burkarna i vattenbadet och låt grädda i cirka 15-20 minuter, utan att öppna ugnsluckan. När sufflén har lyft och fått färg - ta ut den ur ugnen, sikta florsocker över och toppa med färska bär. Sufflén är redo att serveras direkt!