Citronstekt kycklingfilé med polenta och tomatsalsa

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
Polenta
- 5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 dl polenta majsgryn
- 1 dl riven Svecia ost
- 1/2 citron, rivet skal
- 1 msk smör
- salt, svartpeppar
Tomatsalsa
- 250 g små plommontomater
- 2 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- salt, peppar
Kyckling
- 4 minutfiléer av kycklingbröst
- 2 msk smör + 1 msk rapsolja
- salt, peppar
- 1/2 vältvättad citron, zestat skal
- 1 msk hackad rosmarin
Till servering
- hjärtsallat
Till garnering
- rosmarin, citronzest och hackad persilja
Så här gör du
- Polenta: Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Vispa ner polentagrynen och låt sjuda 6 minuter under omrörning. Ta grytan från plattan. Tillsätt riven ost, citronskal, smör, salt och peppar.
- Salsa: Skär tomaterna i små bitar. Skiva salladslöken och skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda i en skål med olja, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
- Kyckling: Torka av de tunnskivade kycklingfiléerna med hushållspapper. Stek dem i en stekpanna med smör och rapsolja, 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar, citronzest och rosmarin. Servera med polenta och tomatsalsa och hjärtsallat. Garnera med rosmarin, citronzest och hackad persilja.

Du kanske även gillar