Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronstekt kycklingfilé med polenta och tomatsalsa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Polenta

  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl polenta majsgryn
  • 1 dl riven Svecia ost
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 1 msk smör
  • salt, svartpeppar

Tomatsalsa

  • 250 g små plommontomater
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt, peppar

Kyckling

  • 4 minutfiléer av kycklingbröst
  • 2 msk smör + 1 msk rapsolja
  • salt, peppar
  • 1/2 vältvättad citron, zestat skal
  • 1 msk hackad rosmarin

Till servering

  • hjärtsallat

Till garnering

  • rosmarin, citronzest och hackad persilja

Så här gör du

  1. Polenta: Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Vispa ner polentagrynen och låt sjuda 6 minuter under omrörning. Ta grytan från plattan. Tillsätt riven ost, citronskal, smör, salt och peppar.
  2. Salsa: Skär tomaterna i små bitar. Skiva salladslöken och skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda i en skål med olja, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
  3. Kyckling: Torka av de tunnskivade kycklingfiléerna med hushållspapper. Stek dem i en stekpanna med smör och rapsolja, 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar, citronzest och rosmarin. Servera med polenta och tomatsalsa och hjärtsallat. Garnera med rosmarin, citronzest och hackad persilja.