Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronsockerkaka med vallmofrö

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl olivolja med citronsmak
  • 3 msk blå vallmofrön
  • 1 pkt ricotta, 250 g
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • ströbröd och citronolivolja till formen

Till servering

  • färska bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform (26 cm) med olivolja med citronsmak och bröa med ströbröd.
  3. Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda ner olja, vallmofrö och ricotta. Rör till en jämn smet – ta gärna hjälp av vispen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Vänd ner i äggsmeten.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Kolla kakans konsistens med en sticka eller tandpetare efter 30-40 minuter.
  6. Garnera med färska bär.