Citronsmörkola

Michael Hoffman
Ingredienser
1 portion
- 4 dl vispgrädde
- 4 dl strösocker
- 2 dl ljus sirap
- 150 g smör
- 1 st ekologisk citron, skal + saft
- 1 krm salt
Så här gör du
- Mät upp alla ingredienser utom smör i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt koka på medelhög värme i 10 minuter och vispa sedan ner smöret lite i taget.
- Låt koka vidare tills massan håller 124 grader. Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper och låt den svalna.
- Skär sedan upp den i lagom bitar, riv över lite citronskal och rulla in kolorna i smörpapper eller cellofan.
2 kommentarer om "Citronsmörkola"

Du kanske även gillar
Populära recept
Lottaw
Citronkolorna blev goda, men smakade inte mycket citron, o inte blev de så där gula som på bilden. Liknade vanlig kola i färgen.
Mitt Kök
Hej,
Kontakta gärna receptmakaren som kanske kan ge tips på hur du får kolorna lite gulare.
Mvh Mitt kök-redaktionen