Logga in här

Citronsill med kryddpeppar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 92 st har redan röstat

Ingredienser

8 port som bufférätt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit, 12 procent
  • 3/4 dl socker
  • 1 pkt 5-minuterssill
  • 1 citron, skal + saft
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1/2 purjolök

Så här gör du

  1. Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt svalna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar.
  2. Tvätta citronen noga och skär hälften av den i tunna skivor och dela sedan skivorna på mitten. Ta bort eventuella kärnor. Pressa 1 msk saft från citronen ner i lagen. Skölj bort eventuellt grus ur purjolöken och strimla.
  3. Varva sill, citronskivor, kryddpeppar och purjolök i skål eller glasburk och häll över lagen. Dekorera med cest (skal) från citronen. Sillen går bra att servera direkt, men drar (så klart) åt sig smakerna bättre om den får stå lite.