Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronsemlor med kokos & citrongrädde


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken

  • Deg: Se klassiska semlor

  • +1 citron, rivet skal


Fyllning:


  • 150 g kokosflingor
  • 
1 dl strösocker

  • inkråm från bullarna

  • cirka 1 dl mjölk


Pensling:


  • 1 ägg

  • 1/2 krm salt

  • 1 tsk vatten


Garnera med:


  • 3-4 dl vispgrädde
  • 
2 msk florsocker

  • 1/2 citron, rivet skal

  • florsocker


Så här gör du

  1. Gör degen som klassiska, men tillsätt rivet citronskal vid degsättningen. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.

  2. Rosta kokosflingorna i torr het stekpanna under ständig omrörning.­ Låt kokosen kallna på en tallrik. Blanda kokos med socker, inkråm och mjölk. Fyll bullarna.

  3. Vispa grädden med florsocker och tillsätt rivet citronskal. Spritsa eller klicka på citrongrädden. Sätt på lock. Sikta över florsocker till garnering.­