Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronsemifreddo med mandelsmulor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Citronsemifreddo

  • 4 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 4 msk sötströ
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, saft och finrivet skal

Mandelsmulor

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk sötströ
  • 1 ½-2 msk vispgrädde

Till garnering

  • finrivet citronskal

Så här gör du

  1. Citronsemifreddo: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
  2. Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.
  3. Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.
  4. Tvätta citronen och riv skalet fint.
  5. Vänd ner det finrivna skalet i äggulsmeten. Tillsätt lite citronsaft.
  6. Vänd ner grädden i äggulsmeten och vänd därefter ner den uppvispade äggvitan.
  7. Häll upp smeten i en skål och sätt in den i frysen i minst fyra timmar.
  8. Mandelsmulor: Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen i 4-5 minuter. Vänd runt allt en gång efter halva tiden.
  10. Ta ut smulorna och låt de svalna.
  11. Servering: Ta ut semifreddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska serveras och strö över finrivet citronskal och lite mandelsmulor. Servera resten av smulorna i en skål vid sidan om.