Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronpasta med sesamstekt lax

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Citronpasta:

  • 1 msk citronskal, rivet
  • 2 st citroner, saft från
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl parmesanost, färskriven
  • 1 basilika, hackad
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • 400 g spagetti, cirka

Till servering:

  • 1-1,5 dl parmesanost, färskriven

Sesamstekt lax:

  • 300 g färsk lax, cirka
  • sesamfrö
  • smör till stekning
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Citronpastan: Vispa ihop citronskal och -saft, olivolja, 2 dl av parmesanosten, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka spagettin i lättsaltat vatten men häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen.
  3. Pastan ska vara mjuk utanpå men ha en hård kärna i mitten.
  4. Häll tillbaka spagettin i grytan och blanda i såsen och resterande (cirka 1 dl) parmesanost. Vänd runt minst en minut för att pastan ska ta smak av såsen.
  5. Laxen: Skär laxen i kuber och vänd dem i sesamfrö. Stek laxen runtom på medelstark värme i smör. Krydda med flingsalt.
  6. Strö laxkuberna över spagettin och servera tillsammans med resten av osten.