Logga in här

Citronpasta med parmachips

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 citron
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1/2 dl pinjenötter

Så här gör du

  1. Lägg parmaskivorna på ett ugnsgaller med ett bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen på 150 grader i 15-20 minuter.
  2. Ta ut dem och lägg försiktigt på hushållspapper.
  3. Rör ner crème fraichen i en kastrull. Pressa i saften från halva citronen, smaka av så det blir lagom syra.
  4. Smula ner hönsbuljongen och låt allt bli varmt.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr och varm stekpanna. Passa noga eftersom det bränner lätt. De ska bara få en fin gyllenbrun färg.
  6. Koka tagliatelle enligt förpackningens anvisningar och blanda med den krämiga citronsåsen.
  7. Servera med frasiga parmachips, rostade pinjenötter och en citronklyfta.