Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronpasta med feta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • pasta för 2 personer
  • en bunt färsk sparris
  • en fetaost

Marinad till fetaosten

  • saften från 1 citron
  • ett par matskedar rapsolja
  • 1/2 hackad basilika
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka valfri pastasort, i receptet här är det penne. Koka en bunt färsk sparris som du först skalar lite i ändarna om det behövs, och sen skär du varje sparris i tre bitar. Koka sparrisen i några minuter, beroende på hur tjock den är.
  2. Skär en bit fetaost i bitar och marinera fetaosten i pressad citronsaft från en citron, ett par matskedar rapsolja, gärna med cit­ronsmak, en halv kruka hackad färsk basilika, och svartpeppar.
  3. När pastan är färdig slår du av vattnet och blandar pastan med fetaostblandningen och sparris. Strö lite flingsalt och nymalen svartpeppar över pastan när du serverar den.