Citronparfait med lakrits & maräng

Foto: Lisa Björner
Ingredienser
6 portioner
- 5 äggulor
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl färskpressad citronjuice
- finrivet skal av 2 citroner
- 5 dl vispgrädde
- 50 g maränger, grovt krossade
- lakritsströssel, till exempel Malacos ”lakritsbollar”, krossade
- rivet citronskal
Så här gör du
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda i saft och skal från citronerna. Vispa grädden och blanda den med äggvispet.
- Skölj en form, cirka 1 ½ liter, med kallt vatten. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
- Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet cirka 15 min före servering. Garnera med krossade maränger, lakrits och rivet citronskal.

Du kanske även gillar
Populära recept