Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronparfait med lakrits & maräng

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 5 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • finrivet skal av 2 citroner
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g maränger, grovt krossade
  • lakritsströssel, till exempel Malacos ”lakritsbollar”, krossade
  • rivet citronskal

Så här gör du

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda i saft och skal från citronerna. Vispa grädden och blanda den med äggvispet.
  2. Skölj en form, cirka 1 ½ liter, med kallt vatten. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
  3. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet cirka 15 min före servering. Garnera med krossade maränger, lakrits och rivet citronskal.