Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronpaj med vispgrädde

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

En riktigt fräsch och syrlig paj på LCHF-vis som går både lätt och snabbt att baka. Riv över lite citronskal och servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

10 portioner

Botten

  • 200 g mandel, skållad, eller mandelmjöl
  • 100 g smör

Fyllning

  • 250 g mascarpone
  • 2 ägg
  • 1 msk crème fraiche
  • ½ dl sötningsmedel, till exempel Suketter strö
  • 1 citron, finrivet skal och saften

Till garnering

  • finrivet citronskal
  • eventuellt mynta eller citronmeliss

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla mandeln och mixa till ett fint mjöl. Lägg över i en skål.
  3. Häll smält smör över mandelmjölet och blanda till en deg. Fodra en pajform, 20-22 centimeter i diameter.
  4. Grädda mitt i ugnen i 8-12 minuter.
  5. Fyllning: Vispa upp mascarponen med en elvisp i en skål. Vispa i ett ägg i taget.
  6. Vispa i crème fraiche, sötningsmedel och sist citronskalet och citronsaften.
  7. Häll upp smeten i pajformen och grädda pajen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna helt.
  8. Servering: Strö över lite finrivet citronskal. Du kan också garnera med mynta eller citronmeliss om du vill.