Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronpaj med kokos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 145 g smör
  • 0 ,5-1 dl kallt vatten

Citronkräm

  • 2 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare tills det blir en smulig deg. Tillsätt vatten, lite i taget, och arbeta samman tills degen precis går ihop. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Klä en form med pajdegen, nagga botten och förgrädda den cirka 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
  3. Förbered under tiden fyllningen. Tvätta citronerna noga. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål.
  4. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal, saft och vispgrädde. Rör tills krämen tjocknat, cirka 15 minuter.
  5. Skär smöret i bitar. Klicka i och rör tills det smält.
  6. Fyll pajskalet med krämen och grädda cirka 20 minuter eller tills fyllningen "stannat".