Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronmarmelad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

  • 550 g citroner
  • 100 g lime
  • 6 ½ dl vatten
  • 850 g strösocker

Så här gör du

  1. Tvätta frukterna i varmt vatten. Skär dem i klyftor och sedan i tunna skivor.
  2. Lägg skivorna i en kastrull och häll på vattnet. Koka under lock tills skivorna är mjuka, cirka 40 minuter. Ta grytan från värmen och rör i sockret, lite i taget. Koka upp och koka kraftigt utan lock i 10–15 minuter.
  3. Gör ett marmeladprov. Lägg upp lite marmelad på en kall tallrik och kyl det snabbt genom att sätta in det i kylen i ett par minuter. Dra en sked genom provet. Om spåret inte flyter ihop är marmeladen färdigkokt. Om den inte är färdig, koka i ytterligare 3–5 minuter.
  4. Häll upp marmeladen i rena och varma burkar. Sätt på locken och förvara burkarna i kylen.