Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronmarinerad grillad kyckling

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liten kyckling, delad i 4 delar

Marinad

  • 3 citroner
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten peperoncino (chili),
  • torkad, smulad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk basilika, grovskuren
  • 1 näve färsk oregano, grovskuren
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • salt och grovmalen svartpeppar

Till pensling

  • olivolja

Så här gör du

  1. Dela kycklingen i 4–6 bitar.
  2. Marinaden: Blanda ihop saften av 2 citroner med 3 msk olivolja, peperoncino, pressad vitlök, basilika, oregano, ingefära, lök, salt och peppar.
  3. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse, häll i marinaden och tillsätt ytterligare 1 citron skuren i skivor. Tillslut påsen så att marinaden täcker bitarna och låt marinera i kylskåp i cirka 1 timme.
  4. Tänd grillen.
  5. Pensla grillgallret med olja.
  6. Grilla kycklingdelarna i cirka 15 minuter eller tills de är genom- stekta. Köttsaften ska vara ofärgad och innertemperaturen cirka 70 grader.
  7. Pensla flitigt under grilltiden med marinaden, men var varsam för att undvika dropp i grillglöden.
  8. Servera kycklingen med en sallad gjord på färska haricots verts och rostade pinjenötter, se recept här intill.