Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad kyckling med citronmarinad – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 1 liten kyckling, delad i 4 delar

Marinad

  • 3 citroner
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten torkad smulad peperoncino, (chili)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk basilika, grovskuren
  • 1 näve färsk oregano, grovskuren
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • salt och grovmalen
  • svartpeppar

Pensling

  • olivolja

Sallad på haricots verts med rostade pinjenötter (Insalata di fagiolini con pinoli rostiti)

  • 250 g färska haricots verts
  • 25 g pinjenötter
  • 1/2 rödlök, finstrimlad
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt

Så här gör du

  1. Dela kycklingen i 4-6 portionsbitar.
  2. Blanda ihop marinaden: saften av 2 citroner med 3 msk olivolja, peperoncino, 1 pressade vitlöksklyftor, basilika, oregano, ingefära, lök, salt och peppar.
  3. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse häll i marinaden och tillsätt 1 citron skuren i skivor. Tillslut påsen så att marinaden täcker bitarna och låt dem sedan marinera i kylskåp i ca 1 timme.
  4. Tänd grillen. Pensla grillgallret med olja.
  5. Grilla kycklingdelarna ca 15 minuter eller tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara ofärgad och innetemperaturen, ca 70 grader.
  6. Pensla flitigt under grilltiden med olje- och citronblandningen, men var varsam för att undvika dropp i grillglöden. Servera kycklingen med en sallad gjord på färska haricots verts med rostade pinjenötter.
  7. Skölj och ansa bönorna. Lägg dem i kokande, lättsaltat vatten och koka dem i ca 3 minuter. Koka inte för länge, då behåller bönorna sin spänst. Häll av kokvattnet och spola av bönorna med kallt vatten. Låt dem rinna av väl. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Rör om och passa noga så att nötterna inte brännas vid.
  8. Häll citronsaft, olja och salt i en skål och rör om. Tillsätt bönor, rödlök och pinjenötter, blanda ordentligt. Smaka av med salt.