Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronkyckling i långpanna med feta, tomater och oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 128 st har redan röstat

Enkel och god vardagsmat som går snabbt att göra.

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 8 st tomater
  • 2 st citron, saften av 1, skalet av 2
  • 100 g oliver
  • 4 st knipplök
  • 3 st kvistar rosmarin
  • salt och peppar
  • 1 dl olivolja
  • 200 g fetaost
  • cous cous till fyra personer

Så här gör du

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen.
  3. Salta och peppra, blanda runt.
  4. Fortsätt med att skära oliver och lök tillsätt till resten.
  5. Riv skalet från båda citronerna samt saften från en citron till blandningen.
  6. Hacka rosmarin fint och blanda ner tillsammans med olivoljan.
  7. Blandningen får gärna stå och marinera medan ungen blir varm.
  8. Slå upp allt i en ugnsfastform, lägg tomaterna ovanpå kycklingen.
  9. Baka sedan hela 175 garder i ca 30 minuter tills kycklingen är helt klar.
  10. Testa genom att skära i en bit innan det är dags för servering.
  11. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
  12. När kycklingen är helt klar, ta ut den ur ugnen och toppa med feta ost och servera med cous cous.
4 kommentarer om "Citronkyckling i långpanna med feta, tomater och oliver"
  • Snuttan
    Snuttan

    Vi har lökallergiker i familjen och den här fungerar mycket bra utan löken. Strör man över fetaosten 10 min innan maten är klar så hinner den bli riktigt varm och kanske lite grillad.

  • Louise Sjödoff
    Louise Sjödoff

    Denna lagade jag till middag ikväll! blev riktigt nöjd! använde bara 3 tomater. men fyllde på med lite sparris i stället! supergott recept!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Louise Sjödoff

      Verkligen god rätt! Vad kul att du gillade den, låter smarrigt med sparris till.